Ultima oră

Patiserie din Târgu Jiu, amendată de ITM

Inspectorii de muncă au făcut zeci de controale în ultima săptămână. Au dat și amenzi în valoare de aproape 200 de mii de lei.

 

O patiserie din Târgu Jiu a fost sancționată cu 20 de mii de lei pentru că folosea în activitate o persoană care nu avea contract de muncă.

 

Inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu, a anunțat că inspectorii de muncă au făcut 35 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. "Au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale în valoare de 199.500 lei, din care 20.000 lei pentru muncă nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 91 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

 

Un angajator din Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract invividual de muncă pentru întrega activitate desfășurată de către acesta", a transmis George Romanescu. 

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: