Social

Parcul Central din Târgu Jiu își va schimba înfățișarea

Grădina Publică din Târgu Jiu își va schimba fața. Municipalitatea vrea să obțină fonduri europene ca să reamenajeze întregul parc. Demersurile sunt greoaie pentru că întregul parc este obiectiv istoric. În plus, sunt solicitate avize speciale în special pentru că Parcul Central găzduiește comoara lui Constantin Brâncuși.

 

„Se reabilitează parcurile existente, se realizează noi parcuri, se reamenajează peisagistic anumite zone ca să devină mai atractive. Unul dintre principalele proiecte e acela de reabilitare și modernizare a Grădinii Publice. E vorba de Parcul Central. Avem sume prealocate. S-au făcut demersuri pentru pregătirea acestui proiect în vederea finanțării. S-au luat toate măsurile. Am avut întâlniri cu conducerea Hidroelectrica pentru că sunt două alei în proprietatea Hidroelectrica”, a declarat Raul Chiriac, directorul de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

Raul Chiriac a mai spus într-o emisiune la Radio Accent că, în curând, vor fi demarate lucrările și în centrul municipiului, acolo unde betonul amprentat care doar a tocat bani inutil va fi înlocuit cu piatră cubică. Întregul centru pietonal își va schimba înfățișarea.

 

„Parcul a intrat în analiza Comisiei Naționale de Monumente Istorice și a obținut aviz favorabil. Întregul parc e obiectiv istoric. Și modernizarea zonei centrale va începe în perioada următoare, fiind contractul semnat la Compania Națională de Investiții. Se va da ordinul de începere a lucrărilor”, a mai punctat Raul Chiriac.

Vizualizări: 2,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: