Social

„Panterele“ au fost la un pas de semifinale la Turneul Final J4 Feminin

Echipa de handbal feminin Junioare 4 a CSM Târgu Jiu a terminat pe locul 7 la nivel național, la finalul unui sezon în care a participat la Turneul Final al Campionatului Național rezervat junioarelor 4. Echipa pregătită de Paula Martinescu și Ionuț Mazilu a fost la un pas de semifinale. Gorjencele au pierdut accesul în careul cu ași la golaveraj. Cu un bilanț de 4 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri, CSM Târgu Jiu a terminat competiția între cele mai bune 8 echipe din țară.

Tinerele handbalistele de la Târgu Jiu au bifat săptămâna trecută o premieră pentru clubul nostru, participarea în premieră la Turneul Final rezervat junioarelor 4.

În perioada 12-16 iunie, municipiul Brașov a fost gazda Turneul Final al Campionatului Național rezervat handbalistelor junioare 4, acolo unde cele mai bune 16 echipe din țară la această categorie de vârstă s-au luptat pentru medalii. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa C, alături de CS Câmpina, ACS Ștefan Birtalan și ACS Viitorul Galați. 

Echipa pregătită de Paula Martinescu și Ionuț Mazilu a început în forță turneul de la Brașov, cu o victorie clară în fața formației CS Câmpina, scor 24-18. Partida a fost dominată fără probleme de echipa din Târgu Jiu, iar Miruna Popescu a fost declarată jucătoarea meciului. În meciul doi din grupă, CSM Târgu Jiu s-a duelat cu gruparea bucureșteană ACS Ștefan Birtalan. Partida a fost una echilibrată, câștigată la limită de handbalistele CSM Târgu Jiu, scor 25-24. Victoria le-a adus tinerelor noastre handbaliste și calificarea în grupele principale. În ultima partidă din Grupa C, gorjencele au dat peste o echipă extrem de puternică la acest nivel, Viitorul Galați. Câștig de cauză a avut echipa din Galați, care s-a impus cu 22-16. Sara Dungă a fost declarată jucătoarea meciului. CSM Târgu Jiu a terminat Grupa C pe locul 2 și s-a calificat în faza următoare a competiției, între cele mai bune 8 echipe din țară. 

În partea a doua a turneului de la Brașov, CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa Principală 2. În primul meci din faza a doua a turneului de la Brașov, CSM Târgu Jiu a dat peste una dintre formațiile din municipiul gazdă al turneului, ACS Kids Tampa 2015 Brașov. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, încheiat la egalitate, 16-16, după ce la pauză gorjencele conduceau cu 9-8. Carla Logăscu a fost declarată jucătoarea meciului. Finalul de meci a fost unul cu ghinion pentru tinerele noastre jucătoare, care au fost la un pas de victorie. ”Am fost atât de aproape de semifinale, un gol(am avut o bară la ultimul atac), atât ne-a lipsit și eram în cele mai bune 4 echipe din țară”, spunea imediat după meci Ionuț Mazilu. Gorjencele s-au impus apoi în meciul doi din Grupa Principală 2 în fața echipei CSM București, scor 18-13. CSM Târgu Jiu a ocupat locul 3 în GP2, la egalitate cu echipa de pe locul 2, ACS Kids Tampa 2015 Brașov. Raisa Ion a fost declarată jucătoarea meciului. Echipa noastră a fost la un pas de careul cu ași al competiției, dar a pierdut accesul în semifinale la golaveraj, capitol la care echipa din Brașov a stat ceva mai bine.

În lupta pentru locurile 5-8, CSM Târgu Jiu a dat peste o altă reprezentantă a Brașovului, CSM Corona. Echipa transilvăneană s-a impus cu 23-18. Sara Dungă a fost declarată jucătoarea meciului. Astfel, CSM Târgu Jiu a jucat duminică, 16 iunie, din nou, cu CSM București. La fel ca în partida precedentă, CSM Târgu Jiu a fost echipa mai bună. Gorjencele s-au impus cu 20-16 și au terminat Campionatul Național, ediția 2023-2024, pe locul 7. Sara Dungă a fost declarată jucătoarea meciului. Dacă ținem cont că este prima participare pentru o echipă de junioare 4 de la CSM Târgu Jiu la acest nivel, putem spune că o clasare între primele 8 echipe din țară este un rezultat foarte bun. Accederea între primele 8 echipe din țară reprezintă o performanță extraordinară pentru această generație și este o nouă dovadă că la CSM Târgu Jiu se pregătesc generațiile viitoare de handbaliste, care să evolueze la cel mai înalt nivel. Paula Martinescu și-a felicitat ”panterele” pentru parcursul din acest sezon și a dezvăluit care sunt planurile de viitor cu această generație de handbaliste talentate și ambițioase de la CSM Târgu Jiu.

Paula Martinescu, antrenoare Junioare 4 CSM Târgu Jiu: ”S-a încheiat sezonul 2023-2024 cu un onorabil loc 7, deși am fost la un minut de careul de ași, doar ghinionul acelui minut, din meciul cu Kids Brașov, și lacunele regulamentului au dus în final să nu ne îndeplinim visul. Felicit ”Panterele” pentru efortul, ambiția și jocurile prestate și sper că sezonul viitor, la junioare 3, să ne îndeplinim visul de a juca o finală de Campionat National. Sunt mândră de rezultatele obținute de ”Pantere” și de apreciat faptul că două dintre ele se află în topul turneului, Sara Dungă și Carla Logăscu. Mulțumim clubului, părinților și tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au încurajat și sprijinit pe tot parcursul sezonului. Ne vedem în sezonul 2024 -2025, unde promitem că vom fi mai puternice și victorioase mereu. Forza Panterele!”

Ionuț Mazilu și-a felicitat și el elevele pentru parcursul din acest sezon și pentru modul cum au abordat turneul de la Brașov. Tânărul antrenor gorjean le-a mulțumit și părinților pentru susținere. 

Ionuț Mazilu, antrenor Junioare 4 CSM Târgu Jiu: ”Fetele au făcut un turneu final senzațional. Le felicit pentru ambiția și modul în care au luptat la fiecare meci. Au fost 7 meciuri în 5 zile, zile cu bucurie, zile cu tristețe, dar pline de emoție pentru niște copii de 12-13 ani, la început de drum în ale handbalului. Am fost atât de aproape de semifinale, un gol(am avut o bară la ultimul atac), atât ne-a lipsit și eram în cele mai bune 4 echipe din țară. Le mulțumesc fetelor pentru aceste zile, am trăit multe emoții, bucurii. Mergem înainte cu capul sus. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, conducerii CSM Târgu Jiu, tuturor celor din club și în special părinților care au fost alături de noi la Brașov și ne-au susținut din tribune. Mă înclin în fața lor”.

LOT CSM T RGU JIU

Portari: Gabriela Anuțoiu (2012), Loredana Cupă (2011).

Linia de 9 metri: Carla Logăscu (2011), Ana-Maria Pănoiu (2012), Alexia Cioi (2011), Raisa Ion (2011), Miruna Popescu (2011), Evelina Lupuleț (2013).

Extreme: Sara Dungă (2011), Tiana Constantinescu (2012), Ștefania Daia (2012), Andra Avrămescu (2012), Alexia Bobei (2011).

Pivoți: Ștefania Foca (2011), Daria Cosacu (2012), Teodora Spînu (2012).

Antrenori: Paula Martinescu și Ionuț Mazilu.

Galerie foto

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: