Actualitate

Până când vor avea pensiile înghețate 200.000 de oameni!

 În ciuda demersurilor făcute de organizații sindicale și asociații pentru ca noua lege prin care au fost recalculate pensile să fie declarată neconstituțională, Ministerul Muncii merge mai departe. Simobna Bucura Oprescu a anunțat clar că pensile a nu mai puțin de 200.000 de oameni nu vor mai indexate. Este vorba despre acele pensii calculate în minus.

Astfel, începând din ianuarie anul viitor, toate pensiile vor fi indexate cu rata inflației și jumătate din câștigul salarial mediu brut. Cu toate acestea, conform datelor Ministerului Muncii, aproximativ 200.000 de români vor rămâne cu pensiile înghețate, veniturile acestora nefiind afectate de indexare.

Simona Bucura Oprescu a precizat că vor fi indexate cele 3,8 milioane de pensii care au crescut la recalculare, de la începutul anului viitor, însă 4,4% dintre pensii vor rămâne la aceeași valoare.

„Adevărul este unul singur, iar pensionarii din România merită să ştie adevărul. Din totalul de 4,6 milioane de pensii, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. 13,8% se vor majora peste patru luni la 1 ianuarie 2025, când va avea loc prima indexare a valorii punctului de referinţă, conform legii. Tot de la 1 ianuarie 2025 se vor indexa şi cele 3,8 milioane de pensii care au crescut la recalculare.

Mai rămân doar 4,4% dintre pensii care vor avea aceeaşi valoare după indexarea de la 1 ianuarie. Ele vor avea aceeaşi valoare pentru că astăzi nivelul lor este peste contribuţiile plătite comparativ cu ceilalţi pensionari. Cele 4,4% dintre pensii vor rămâne la aceeaşi valoare până când vor fi ajunse din urmă celelalte pensii care au avut aceeaşi bază contributivă, dar au fost mai mici ca valoare”, a mai spus aceasta.

 

 

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: