Actualitate

Oficial. CEO anunță că nu va prelungi toate contractele de muncă!

Peste o sută de salariați din Complexul Energetic Oltenia rămân pe dinafară de săptămâna viitoare. E vorba, mai exact, de 124 de angajați din cei aproape două mii care aveau contracte de muncă până la finalul acestei săptămâni. Oficialii companiei au anunțat că restul vor fi prelungite cu încă șase luni. 

 

Pe de o parte, măsura e explicată prin faptul că producătorul de energie "trebuie să se alinieze strategiei de restructurare si să mențină echilibrul financiar". Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, CEO mai spune că nu au fost prelungite toate contractele pentru că unii salariați aveau abateri disciplinare. 

 

 

"În urma analizei efectuate în fiecare subunitate a Complexului Energetic Oltenia, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform Planului de Restructurare și cu încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anul 2024, un număr de 124 angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare și pentru a menține echilibrul financiar.

 

În același timp, dorim să subliniem că angajații care au înregistrat abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu și-au însușit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

 

Complexul Energetic Oltenia își exprimă angajamentul față de angajații săi și va continua să faciliteze tranziția acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparență și responsabilitate, menținând comunicarea deschisă cu toate părțile implicate", comunică oficialii CEO. 

Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: