Ultima oră

Oficial. Ana Maria Bărbosu este medaliată cu bronz

Federația Internațională de Gimnastică a luat act de verdictul TAS de sâmbătă, 10 august, iar Ana Maria Bărbosu este oficial medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, ediţia 2024.

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a confirmat în seara de sâmbătă, 10 august, după ora 23:00 (ora României), schimbarea clasamentului din finala de la sol, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

 

Conform noii ierarhii, gimnasta americană Jordan Chiles a coborât de pe locul 3 pe poziția a 5-a, iar medalia de bronz a fost acordată româncei Ana Maria Bărbosu. Pe locul 4 este cealaltă gimnastă din România, Sabrina Voinea.

 

Federația Internațională de Gimnastică a emis un comunicat oficial pe site-ul său, în care a luat act de decizia TAS și a confirmat noul clasament.

 

„În urma publicării deciziei CAS OG 24/15 de către Secția ad-hoc a Curții de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei exercițiului de la sol de gimnastică artistică feminină de luni 5 august 2024 sunt modificate în conformitate cu această decizie, după cum urmează:

 

Scorul inițial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit. Clasamentul finalei de la sol a fost modificat în consecință, Ana Bărbosu (ROU) ocupând locul trei cu un scor de 13,766”, este mesajul postat pe site-ul FIG, sâmbătă seară.

 

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: