Eveniment

O ursoaică și doi pui, pe o uliță din Turcinești

S-a dat alarma în satul Cartiu, din Turcinești, după ce oamenii din zonă au văzut pe uliță o ursoaică cu doi pui. Localnicii au sunat imediat la 112 și au alertat autoritățile. Până la sosirea echipajelor de intervenție, animalele sălbatice au fugit în pădure. 

 

 

"Prezența animalelor sălbatice în zonele locuite poate fi una foarte periculoasă pentru cetățeni. Imediat după primirea apelului și direcționarea echipajelor de intervenție către locul evenimentului, prin intermediul aplicației Ro-Alert a fost transmis un mesaj de avertizare a populației din zonă.

 

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul instituției noastre și un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj care au monitorizat zona pentru identificarea animalelor. 

 

Cel mai probabil, speriate de zgomotele produse de cetățean, animalele s-au retras în mediul natural.

Atragem atenția că animalele sălbatice pot fi speriate de prezența oamenilor și pot deveni agresive. Dacă vă confruntați cu o astfel de situație, adăpostiți-vă în locuințe, păstrați distanța față de animal și să nu încercați să-l fotografiați sau să îl hrăniți", sunt sfaturile transmise de pompieri.

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: