Social

O roșie de peste un kilogram în solarul unui gorjean

Laurențiu Mălăescu, un tânăr din comuna Bălești, cultivă de câțiva ani roșii-minune în solar. E un soi pe care l-a cumpărat din Italia. Sunt roșii gigant care cresc nedeterminat. O roșie a avut aproape un kilogram și jumătate. A început deja vânzarea și spune că va culege roșii până târziu în toamnă.

În prezent, un kilogram de roșii gigant costă 15 lei, dar prețul se mai negociază mai ales dacă roșiile sunt cumpărate direct din solar. Laurențiu Mălăescu se ocupă de roșii de mai mulți ani, iar pe acestea le cultivă de patru ani. 

„Oamenii se uită. Nu le vine să creadă când le văd așa de mari. Mă întreabă dacă le stropesc cu ceva chimicale, însă nu sunt stropite cu nimic. Le pun doar îngrășământ macerat. Așa este soiul. Are creștere nedeterminată și se fac foarte mari. Le copilesc și ele se coc pe etaje. Un singur fir de roșii dă și opt kilograme de roșii. Acum am avut deja o roșie de aproape un kilogram și jumătate”, a spus Laurențiu Mălăescu. 

Deja a scos la vânzare prima recoltă, dar sezonul e abia la început. „De patru ani cultiv aceste roșii. Soiul e un hibdrid. Provine din Italia. Semințele sunt mult mai scumpe față de roșiile obișnuite, este investiția mai mare, dar și recolta este una bogată”, a mai afirmat producătorul din Bălești.

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: