Social

O nouă premieră națională bifată de salvamontiștii gorjeni

Salvamontiștii gorjeni bifează încă o premieră națională. Au făcut primul marcaj turistic cu vopsea fotoluminescentă din România. Salvatorii montani își propun să reabiliteze cel puțin zece trasee turistice în acest fel până la jumătatea lunii viitoare astfel încât iubitorii de drumeții să se poată orienta și pe timpul nopții. 

 

Proiectul e menit să sprijine turiștii să să crească siguranța celor care merg pe munte. „Consiliul Judeţean Gorj şi Serviciul Salvamont implementează, în premieră naţională, primul marcaj turistic cu vopsea fotoluminescentă, element care va asigura o iluminare a marcajului şi pe timpul nopţii, facilitând astfel orientarea turiştilor şi pe timpul nopţii. O amplă campanie de refacere a marcajelor turistice va fi demarată în perioada următoare de către salvamontiştii gorjeni, aceştia propunându-şi un minim de 10 trasee reabilitate până la jumătatea lunii iunie, astfel încât turiştii să poată beneficia de această nouă funcţionalitate, odată cu debutul vârfului de sezon turistic de vară. Încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a oferi un climat de siguranţă celor care merg pe munte şi să reuşim să prevenim producerea de accidente pe munte şi reducerea substanţial numărul acestora”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

 

E un proiect care susține și promovează turismul montan, a subliniat și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj: „Acordăm o atenţie deosebită deopotrivă punerii în valoare a potenţialului turistic montan al judeţului nostru, cât şi asigurării celor mai bune condiţii desfăşurării într-o cât mai mare siguranţă a activităţilor montane, iar acest proiect este, fără îndoială, un nou pas înainte în promovarea şi susţinerea unui turism montan la cele mai înalte standarde”. 

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: