Politică

O nouă infracțiune de corupție

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, joi, alinierea legislaţiei naţionale la prevederile Convenţiei OCDE Anti-mită, prin reglementarea unei noi infracţiuni.

 

 

Este vorba despre mituirea funcţionarilor publici străini.

 

”Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei prin care se introduce o nouă infracţiune de corupţie: mituirea funcţionarilor publici străini. Proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Convenţiei privind combaterea coruperii funcţionarilor publici străini în cadrul operaţiunilor economice internaţionale urmează să fie înaintat Parlamentului în vederea dezbaterii şi adoptării”, a transmis Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă. 

 

Potrivit datelor transmise de ministrul Justiţiei, prin acest proiect:

 

- a fost reglementată o nouă infracţiune de corupţie, şi anume, infracţiunea de mituire a funcţionarilor publici străini (Pedeapsa aplicabilă persoanei fizice este închisoarea de la 2 la 7 ani. În ceea ce priveşte pedeapsa aplicabilă unei persoane juridice, suma corespunzătoare unei zile-amendă este cuprinsă între 3.000 lei şi 150.000 lei).

Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: