Eveniment

Număr record de incendii în Gorj! ISU Gorj: În toată istoria noastră nu au fost atâtea incendii!

 

2024 este anul cu cele mai multe incendii cu care s-a confruntat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj în toată istoria sa. Aproximativ 800 de incendii au avut loc până la această dată, numărul fiind cu 100 mai mare față de anul 2021, atunci când era stabilit precedentul record negativ. Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, spune că, un merit foarte mare pentru că flăcările nu au ajuns în comunități îl au colegii săi de pe echipajele de intervenție.

„Este un număr alarmant de incendii. Suntem în luna august și deja avem anul cu cele mai multe incendii de vegetație uscată și fond forestier pe care le-a gestionat instituția noastră în toată istoria. Prin 2021 am avut la puțin peste 700 de incendii și acum avem aproape 800 de astfel de evenimente. Dacă aceste incendii nu au ajuns la zone locuite și comunități, acest lucru se datorează în mare parte eforturilor pe care le-au depus echipajele noastre de intervenție, eforturile pe care le-au depus voluntari și reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale”, anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

O singură persoană a suferit arsuri grave

Pe lângă mediul înconjurător care a fost vizibil afectat de aceste incendii, a existat și o persoană care a suferit arsuri grave pe aproximativ 90% din corp. „Au fost pagube materiale, pagubele pentru mediul înconjurător sunt însă iremediabile pentru că au ars copaci seculari și animale sălbatice.

Am avut și o victimă în data de 14 august, pe raza comunei Bălești, acolo unde un bărbat care a încercat să stingă flăcările înainte să ajungă colegii mei acolo a suferit arsuri foarte grave pe aproximativ 90% din suprafața corpului”, a mai spus Chisim.

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: