Actualitate

„Nu lucrăm la NASA ca să nu înveți meserie în doi ani”

 „Nu lucrăm la NASA ca să nu înveți meserie în doi ani”! O spune sindicalistul Manu Tomescu în contextul în care s-a tot discutat de la Târgu Jiu până la București de situația celor aproape două mii de oameni angajați în urmă cu doi ani în Complexul Energetic Oltenia. Peste o sută dintre ei s-au trezit fără loc de muncă de pe o zi pe altă și au reușit să obțină reangajarea doar după ce au intrat în greva foamei la ușa directorului Plaveti. 

Manu Tomescu a ținut să precizeze că toți cei angajați pe durată determinată, din 2022 încoace, au avut timp să învețe meserie. Unii au ajuns excavatoriști. “E de neacceptat ca în această activitatea care susține sistemul energetic național, să ai oameni angajați ca și sezonieri. Nu-i poți fideliza pe acești oameni. Avem printre cei noi angajați în 2022 care sunt excavatoriști, pe utilaje de mare capacitate. Avem tineri care acum sunt operatori în camere de comandă, pe cazan, turbină. Avem lăcătuși cu experiență. Au devenit profesioniști. Noi exploatăm o instalație din anii 70. Nu lucrăm la NASA, nu lucrăm în chirurgie să operăm pe creier, pe inimă, să spui că nu poate să învețe un tânăr în doi ani”, a punctat Manu Tomescu. 

Un aspect dubios a fost scos în evidență de Manu Tomescu. El a declarat că nu a înțeles cum a ajuns CEO să dea oameni afară deși la negocierile pentru contractul de muncă, oficialii companiei au spus că au bani pentru a fi prelungite toate cele 1.800 de contracte. „Au vrut să dea afară la nici o lună după ce s-a încheiat Contractul Colectiv de Muncă și ne-au promis că au bugetat fondul de salarii pe tot normativul. Și după o lună vii și spui că nu mai sunt bani și trebuie să dai oameni afară. Ce s-a întâmplat între timp? Eu cred că și acum suntem mințiți”, a mai afirmat Manu Tomescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: