Actualitate

Nu crede că Planul de Restructurare poate fi renegociat

 Ascunși din opinia publică în ultimele luni, liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia anunță că nu există șanse ca Planul de Restructurare semnat de compania energetică cu Comisia Europeană să fie renegociat. Acest lucru, din punctul de vedere al sindicaliștilor, este din cauza liderilor politici care au acceptat dispariția energiei produsă pe bază de cărbune în schimbul miliardelor primite prin PNRR.

„Credeți că toate partidele astea care și-au dat acordul de la dreapta la stânga, de la centru până în vârf și-n jos, ca să ia miliardele din PNRR și sutele de milioane din FTJ nu știau că se închide ireversibil cărbunele? Ei și-au dat acordul, nu eu! Îi mai aud pe unii că comentează că se va renegocia. Ce dracu să mai renegociem când ne-au dat ăia miliarde ca să închidem”, a declarat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Pîrvulescu a mai precizat că există totuși posibilitatea ca CE Oltenia să-și prelungească durata de viața cu un an sau doi, dar acest lucru vine în urma nerealizării investițiilor. „Eventual, pentru că nu se fac anumite investiții, dar nu de noi, de alții, atunci s-ar putea să o mai tărăgănăm și noi un an pe aici în plus”, a mai spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: