Social

Nu au bani de cofinanțare și nu pot recepționa o investiție finalizată de patru luni

O școală modernizată și o grădiniță nou construită stau cu lacătul pe ele pentru că nu pot fi recepționate lucrările, deși acestea sunt finalizate de luni bune. S-a ajuns în această situație din cauză că autoritățile locale nu au bani pentru achitarea cofinanțării.

 

Este vorba de " Școala Gimnazială <Ion Popescu Voitești> și de grădinița nou construită în comuna Bălănești. Ambele investiții se ridică la aproximativ 4.000.000 de lei și au fost finalizate de patru luni.

 

Sunt însă închise, iar elevii de aici învață la școala din Glodeni, în timp ce preșcolarii merg tot la vechea grădiniță.

 

"Avem nevoie urgentă de bani la rectificarea bugetară. Nu putem recepționa investiția de reabilitare, modernizare și dotare a "Școlii Gimnaziale Ion Popescu Voitești, pentru că nu avem bani să plătim cofinanțarea. La fel se întâmplă și la grădinița nou construită în curtea școlii. Elevii de aici sunt relocați la școala din Glodeni, iar copiii de la grădiniță învață în vechea clădire. Ne trebuie 840.000 de lei și eu sunt sigur că îi voi primi la rectificare. Este păcat să nu folosim aceste unități de învățământ și să stea inchise de luni de zile", a spus primarul din comuna Bălănești, Ovidiu Pungan.

 

Primăria din comuna Bălănești are și facturi neachitate tot din cauza lipsei banilor. Cea mai mare datorie este către serviciul de salubrizare.

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: