antiVirale

Novăcenii au participat la un nou festival internațional de folclor

Ansamblul Folcloric din Novaci a participat, weekendul trecut, la încă un festival internațional de folclor. Acesta a avut loc în Valea Jiului, în Ținutul Momârlanilor. 

 

“Festivalul Internațional de Folclor "Momârlanii, gazde bune!" a reprezentat momentul special în cadrul cărui Ansamblul Folcloric "Nedeia" din Novaci a demonstrat, încă o dată, că novăcenii și momârlanii din Valea Jiului, după sute de ani de conviețuire în Munții Lotrului, în procesul îndelungat al transhumanței, păstrează și acum intacte obiceiurile, cântecul, dansul și portul popular, de altfel, extrem de asemănătoare. Asemănarea este simbol al istoriei noastre, comune.

 Scena din Petrila a fost martora unei inegalabile efuziuni de tinerețe și bucurie a tinerilor novăceni, exprimate prin pași de dans pe ritmuri cu specific păstoresc.

Orașul Petrila este partenerul nostru în cadrul Rutei Cultural  Turistice "Transhumanța ciobanilor novăceni, în Munții Lotrului, pe Transalpina" si participarea la festival a fost un exceptional motiv de promovare a culturii novăcene. Organizatori ai festivalului au fost "Junii Petrileni", mari iubitori ai folclorului păstoresc, nelipsiți de la nedeile din munții noștri”, este mesajul autorităților din Novaci.

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: