Eveniment

Nou cutremur în Gorj, mai tare

Un nou cutremur a avut loc în Gorj, mai tare decât cel de ieri. Prima estimare a celor de la Earthquake este că seismul a avut magnitudinea de 4,9, dar ieri prima estimare a fost de 4,7 și a fost de 5,2 grade pe scara Richter. (update: În scurt timp, Earthquake a actualizat puterea seismului la 5,5).

Cutremurul a avut loc la ora 15.16, la 21 kilometri de Târgu Jiu. Potrivit mesajului tranmis de ISU Gorj, seismul a avut magnitudinea de 4,5 grade, dar este probabil să apară o reevaluare.

Sunt zone în Gorj care au rămas fără energie electrică și internet.

Cutremurul s-a simțit puternic și la Craiova.

actualizare: Sunt oameni care ne anunță că a picat tencuiala de pe mai multe clădiri. De asemenea, au căzut cărțile de pe rafturi și alte obiecte.

Cutremurul s-a simțit la Sibiu, la Vîlcea și chiar la București.

actualizare: Sute de oameni sunt în Piața Prefecturii, fiind în general pesoane care lucrează în instituțiile din centru. De pe clădirea Primăriei Târgu Jiu au căzut cărămizi, fiind mai multe mașini afectate.

OFICIAL: Cutremurul a avut 5,7 grade pe scara Richter și a avut o replică deja, de 3,4.

Cutremurul din 14 februarie a avut o durată mai mare decât cel din ziua precedentă.

actualizare, ora 16.00: "Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. 

Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență.

Până în acest moment, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează  fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime", a transmis ISU Gorj.

Ora 16:30 - Premierul Nicolae Ciucă a dispus activarea unei grupe operative pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din Ministerul Afacerilor Interne, în urma cutremurului produs, marţi, în zona Oltenia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, marţi, prim-ministrul a purtat discuţii cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe acest subiect.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităţilor necesare pentru gestionarea situaţiei şi pentru coordonarea acţiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister", se arată în comunicat.

Vizualizări: 7,486

Alte articole din Eveniment:

Citește și: