Actualitate

Noi discuții pentru problemele din Cartierul Drăgoieni 2

Au fost purtate noi discuții între primarul Marcel Romanescu, directorul Complexului Energetic Oltenia, președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu și reprezentanții Aparegio pe marginea problemelor din Cartierul Drăgoieni 2. Din primele date, s-a ajuns la un numitor comun cu Dan Plaveti. Complexul, care deține rețelele de apă și canalizare, urmează să facă o comandă către Aparegio, aceștia din urmă să verifice instalațiile, să le repare dacă e nevoie, iar ulterior, în baza unui contract cadru, să le livreze oamenilor apa pe care o așteaptă de când s-au mutat acolo. 

Cu actuala legislație, Primăria Târgu Jiu nu poate prelua sistemul de apă și canalizare, iar acordul la care au ajuns părțile a fost discutat și cu Ministerul Energiei. “E un pas înainte. Pe legislația în vigoare, CEO nu poate să predea activele în patrimoniul primăriei. S-a ajuns la un acord acceptat de ambele părți. CEO să dea o comandă societății Aparegio să facă o verificare a tuturor instalațiilor din Drăgoieni 2, ca ulterior, Aparegio să furnizeze apă cetățenilor. Noi sperăm ca aceste lucruri se vor desfășura pe repede-înainte”, a spus primarul Marcel Romanescu. 

De ani de zile, oamenii nu au apă la robinete și nici canalizare. Au conducte, dar instalațiile nu au fost puse în funcțiune. Rețeaua îi aparține Complexului Oltenia. Tot compania deține și trotuarele și străzile. „S-a mers pentru rețelele de apă și canal. O mare parte din proprietari au fose septice, dar problema cea mai mare e alimentarea cu apă, însă verificările vor fi făcute și pentru apă și pentru canal”, a mai spus primarul Romanescu.

Cât privește drumurile din cartier, acționariatul CEO nu este dispus să le cedeze primăriei. Pe surse, Fondul Proprietatea se opune categoric înstrăinării activelor invocând scăderea patrimoniului companiei. Atât autoritățile, cât și localnicii speră ca parlamentarii să vină cu o inițiativă legislativă care să permită Complexului să predea aceste obiective cu titlu gratuit către primării, așa cum procedează orice dezvoltator, după introducerea tuturor utilităților. 

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: