pamFLEȚI

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Un fost director din CEO acuză că „meseriașii” de la vârf știau de pericol!

Rămas pe dinafară după selecția dubioasă de selectare a noului Directorat al Complexului Energetic Oltenia, Constantin Popescu nu mai are motive să țină mizeria sub preș ca atunci când era la conducere. A declarat la un post local de radio că toată conducerea companiei știa de luni bune de pericolul de la Cariera Pinoasa, dar nimeni n-a luat nicio măsură pentru siguranța oamenilor și a utilajelor. Inevitabilul s-a produs, iar Ministerul Energiei dă vina pe secetă și pe cutremure. Până și Constantin Popescu și-a făcut cruce când a citit comunicatul. 

 

 

Constantin Popescu a dat vina exclusiv pe managementul companiei pentru dezastrul de la Cariera Pinoasa. Fost membru în Directorat și viitor primar la Turceni, Constantin Popescu a dezvăluit la Radio Infinit că nimeni nu era străin de problemele din carieră și oamenii care lucrează acolo au atras atenția asupra pericolului. Însă nimeni nu a luat nicio măsură. “Acea firmă de recrutare a ales cei mai meseriași oameni care pot lua decizii la nivel macro. Uitați-vă că acestea sunt deciziile! Aici s-a ajuns! Trebuiau să asculte glasul specialiștilor din teritoriu care au spus că se vor produce asemenea evenimente. Au propus relocarea personalului, au cerut oameni de la celelalte cariere. Nimeni nu a vrut să facă asta pe criterii politice. Cariera Husnicioara putea să reloce personalul în zona Rovinari până trecea pericolul pentru utilaje și oameni. O parte din personalul de la Lupoaia putea fi relocat la Rovinari. La fel și la Peșteana. Zăcămintele sunt aproape epuizate, carierele sunt cu termene de închidere. Puteau să stea o lună, două, trei și personalul să facă naveta. Dar nimeni nu și-a asumat așa ceva”, a spus Constantin Popescu, fost membru în Directoratul CEO.

Cât privește comunicatul Corpului de Control care a făcut verificări la CEO săptămâna trecută, Constantin Popescu s-a limitat să-l catalogheze drept o glumă. Corpul de Control a transmis că, în principiu, seceta și cutremurele au produs alunecarea de teren, nu excavările haotice și lipsa de personal așa cum acuză oamenii din producție. „Dați-mi voie să tratez acest comunicat ca pe o glumă nefericită. Nu cred că domnul Burduja este vinovat pentru acest mesaj. Cred că echipa Corpului de Control este vinovată, care vrea să inventeze acum condițiile climatologice favorabile pentru producerea unui eveniment de amploarea acestuia. Nu există așa ceva! În fiecare an a fost secetă, nu s-a întâmplat un dezastru de o asemenea amploare până acum. Va trebui să caute în altă parte vinovații și ce a stat la producerea acelui eveniment. S-ar putea să ajungem în situația în care un șef al Corpului de Control își va pune demisia pe masă. Aici e vorba de bani și echipamente ale statului”, a mai spus Popescu. 

În final, acesta i-a transmis ministrului Energiei, care îi e și coleg de partid, să mai trimită o dată Corpul de Control și poate va afla adevăratele cauze ale dezastrului de la Pinoasa, eveniment despre care mulți specialiști din Complex au spus că a fost cel mai mare dezastru din companie.

„L-aș ruga pe domnul ministru să trimită Corpul de Control încă o dată dacă nu și-a făcut temele bine, să controleze toată documentația, toate adresele trimise din teritoriu, de reprezentanții sucursalei miniere și de conducătorii tuturor unităților miniere care ne-au semnalat permanent lipsa de personal. Există înregistrări pentru că toate ședințele Directoratului au fost înregistrate. Tot timpul am avut la cunoștință aceste informații și oamenii ne-au spus. Nu seceta, managementul companiei a provocat asta”, a mai declarat Constantin Popescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: