Actualitate

Nereguli grave la o firmă de dezmembrări din Gorj

Comisarii Gărzii de Mediu și polițiștii gorjeni au făcut verificări la o firmă din Drăguțești care se ocupă cu dezasamblarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz. Au găsit multe nereguli și a fost deschis un dosar penal. 

 

Controlorii au găsit 300 de litri de ulei uzat, deșeu periculos provenit din activitățile specifice de schimbare a uleiului de motor. 

 

"De asemenea, reprezentantul legal a depozitat direct pe sol mai multe autovehicule aflate în stare avansată de demontare, cântărind aproximativ 5.400 kg, precum și 13 axe față-spate și cauciucuri, în cantitate de aproximativ 1.560 kg fier și 300 kg cauciuc, fără a respecta prevederile legale în vigoare. 

 

Totodată, la fața locului a fost identificată o autoutilitară dezmembrată, amplasată pe o platformă betonată ce deservea drept spațiu de depozitare a gunoiului (pet-uri, sticlă, carton, ș.a.), în interiorul căreia se aflau aproximativ 400 kg de deșeuri menajere. Toate cele enumerate mai sus au fost indisponibilizate, fiind lăsate în custodia reprezentantului legal, până la finalizarea cercetărilor. 

 

În cauză s-a întocmit dosar penal săvârşirea infracţiunilor de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri", a anunțat IPJ Gorj. 

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: