La modă

Nedeie în vârf de munte

A fost sărbătoare pe Transalpina de Sfânta Maria. Ciobanii de la Stâna Ștefanu au așteptat turiștii în straie populare, cu muzică și voie bună. Pe scenă au urcat tinerii de la Ansamblul Folcloric Nedeia din Novaci. 

 

„De când visam la o nedeie în vârf de munte, așa ca în anii tinereții mele petrecuți în Munții Lotrului! Aceleași sentimente le-am descoperit la Marioara și Dede Băbu. Împreună am pus la cale un proiect de dezvoltare culturală, simplu, tip nedeie ciobănească, fără fițe și fără o modernitate exagerată cu care ne-am obișnuit datorită festivalurilor de muzică urbană. Ideea noastră a fost agreată și d-nul primar. Așa că ne-am unit forțele. Astfel am ajuns la conceptul Nedeia din Stefanu. Încă o dată, pentru a nu știu câta oară, Ansamblul Folcloric "NEDEIA"și tinerii soliști au promovat orașul nostru, portul popular, obiceiurile, dansul și cântecele păstorilor”, spune Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură din Novaci.

 Băcița Marioara a avut grijă de gastronomia tradițională, Punctul Gastronomic Local "Stâna Ștefanu", devenind locul ideal unde turiștii au putut vedea un spectacol folcloric de calitate, unde a fost lansată o carte, unde au gustat magia scenei tineri soliști și instrumentiști, unde s-a incins hora și bucuria a fost fără margini.

 

 

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: