Anchetă

Motru: Director condamnat după ce a pălmuit o angajată

Fostul director al BRD Motru a fost condamnat în primă instanță pentru purtare abuzivă. Judecătoria Motru l-a condamnat pe Mihai Tudorache la șase luni de închisoare pentru purtare abuzivă și șase luni de închisoare pentru ultraj. Pedeapsa este cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani. Instanța a stabilit și daune morale de zece mii de lei, sentința pronunțată pe 6 aprilie nefiind nefinitivă.

Faptele s-au petrecut acum circa doi ani, când o angajată a agenției BRD din municipiul Motru a sesizat polițiștii că directorul unității bancare a exercitat acte de violență asupra sa.

Femeia lucra la ghișeu și, la un moment dat, directorul agenției bancare s-ar fi deplasat în spatele ei și a lovit-o în două rânduri cu palma peste cap. În bancă nu erau clienți, dar scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere. De două ori a fost lovită femeia cu palma peste ceafă, dar nici jignirile nu au lipsit.

„Am auzit când inculpatul a făcut-o proastă sau ceva de genul asta pe S. și am auzit când i-a dat prima palmă. Apoi, am auzit-o pe S. spunând: «De ce dați în mine». În opinia mea inculpatul se afla sub influența băuturilor alcoolice în acel moment. El avea un comportament șicanator la adresa părții civile, respectiv, îi dădea palme peste cap, o făcea țărancă, proastă”, a afirmat în instanță una dintre colegele femeii. 

În înregistrările video, puse la dispoziția anchetatorilor de BRD – Direcția Securitate Centrul național de Alarmare, directorul băncii este surprins în timp ce lovește angajata peste ceafă cu palma mâinii drepte, cu o intensitate care o face pe aceasta să aplece capul înainte. 

Mai mult, în înregistrarea video apare directorul când ia de păr o altă femeie, care nu a făcut plângere. 

Directorul s-a apărat spunând că gesturile erau făcute în glumă, dar nu a convins instanța. „Este clar că relația dintre inculpat și partea civilă era una tensionată, fie din cauza presupuselor avansuri ale inculpatului, fie din cauza presupuselor abateri disciplinare/greșeli la locul de muncă ale părții civile, iar gestul inculpatului de a lovi partea civilă cu palma peste cap, cu intensitatea cu care se poate observa că a fost lovită, nu este de natură să poată fi caracterizată drept glumă sau simplă atenționare”, au motivat judecătorii. 

În urma scandalului, directorul a fost înlocuit din funcție. În prezent, acesta ocupă funcția de director în cadrul unei sucursale a unei instituții financiare nonbancare. 

Vizualizări: 3,956

Alte articole din Anchetă:

Citește și: