Eveniment

Momente de panică într-un sat din Gorj

Momente de panică pentru zeci de localnici din satul Crasna din Deal. Gospodăriile lor au fost amenințate de un amplu incendiu de vegetație. Focul s-a extins rapid și a cuprins mai bine de zece hectare. Flăcările au cuprins grădini, livezi și două anexe. 

 

Localnicii au reușit să salveze la timp o casă. Proprietarul este plecat în Anglia. Vecinii i-au protejat locuința de flăcările care s-au întins până aproape de scara casei. „Am sărit toți cu furtun, găleți până să vină pompierii. Omul, săracu, nici nu e aici. E în Marea Britanie. Focul s-a dus până foarte aproape de casă. Nu știm de unde a pornit totul, dar vegetația este foarte uscată și afară foarte cald. Imediat s-a aprins totul”, a spus un localnic. 

Cei care locuiesc în zonă n-au dormit deloc de teamă că focarele care mai mocneau pe deal s-ar putea reaprinde. „A venit focul până la nici zece metri de casă. A ars foarte repede totul pentru că e uscat, afară sunt peste 40 de grade și imediat s-a extins pentru că a mai bătut și vântul”, a adăugat un alt localnic. 

Focul s-a întins în spatele a zeci de gospodării. Pompierii n-au avut o misiune ușoară. „A fost greu cu apa. N-avem hidranți. Au adus apă din altă parte. Aici era un pârâu, dar a secat. Am intervenit și noi cu un utilaj, cu lopeți, cum am putut”, a mai mărturisit un alt localnic din Crasna.

Acesta a fost unul din zecile de incendii de vegetație la care au intervenit pompierii în ultimele zile. Deși e interzis să ardă resturile de vegetație din gospodării, mulți gorjeni au ignorat legea și au aprins focul în grădini, apoi nu l-au mai putut controla. În trei zile, pompierii gorjeni au avut aproape 50 de incendii de vegetație. 

 

Vizualizări: 2,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: