Ultima oră

Moment istoric, la Târgu Jiu

 

Municipiul Târgu Jiu a primit, astăzi, înscrisul oficial care atestă apartenența Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" la patrimoniul UNESCO. Evenimentul a avut loc într-un cadru festiv și a fost găzduit de universitatea târgujiană care poartă numele marelui sculptor.

 

 

Autoritățile locale au primit înscrisul oficial într-o zi de mare însemnătate: aniversarea a 86 de ani de inaugurarea ansamblului brâncușian. Cu această ocazie, la Târgu Jiu au avut loc multe alte manifestări. 

 

Anul 2024 rămâne unul cu o semnificație uriașă în istoria culturală a României. Țara noastră a reușit după trei decenii de încercări să ducă operele lui Brâncuși acolo unde le era locul: în Patrimoniul Mondial.

 

"Mulțumesc doamnei secretar de stat Janina Sitaru, prezentă la Târgu Jiu cu ocazia aniversării a 86 de ani de la inaugurarea Ansamblului, pentru înmânarea diplomei.

Din păcate, nu am putut participa la aceasta frumoasă ceremonie, fiind prezent la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, la București.

Îi mulțumesc domnului viceprimar Adrian Tudor, care a coordonat organizarea evenimentelor de astăzi, desfășurate în prezența domnului Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj și a domnului viceprimar Bogdan Bejinaru", a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: