Politică

Miruță l-a întrebat pe Iordache de ce nu i-a votat proiectul de lege: "Mi-a răspuns cu o înjurătură"

Deputatul Radu Miruță l-a întrebat public pe senatorul Ion Iordache de ce a votat împotriva proiectului de lege pe care acesta l-a depus si care ar repara nedreptatea făcută minerilor. "Mi-a răspuns cu o înjurătură", a revenit deputatul. 

 

"Îi cer domnului senator Iordache de la PNL să explice de ce împreună cu ai săi colegi își bat joc de oamenii care au muncit în condiții grele. Am intrat în dezbaterea din această Comisie, am argumentat solid proiectul de lege pe care l-am inițiat împreună cu ai mei colegi, deputata Oana Țoiu și senatorul Irineu Darău, dar senatorii puterii, fără motive temeinice au votat împotriva proiectului. Îi cer domnului senator PNL Ion Iordache să explice public acest vot. Este inadmisibil ca după ce au luat PNL a luat 25.000 voturi în județul Gorj la alegerile precedente, parlamentarii PNL să voteze împotriva intereselor oamenilor din acest județ", a transmis deputatul Radu Miruță. 

 

Miruță a adăugat că nu a înțeles votul senatorului care se bate cu pumnii în piept că e de partea foștilor mineri. "De ce chiar dumnealui a votat pentru ca gorjenii care lucreaza in zona de petrol si gaze sa NU primeasca inapoi grupe de munca, de ce PNL a votat ieri impotriva legii care corecta nedreptate din legea pensiilor pentru mineri, energeticieni, angajati ai UM Sadu, etc, de ce devine penibil prefacandu-se ca depune un proiect de lege care nu schimba nimic", a continuat deputatul.

 

"Iordache e omul certat cu școala si trebuie să-i desenezi", a conchis Miruță după ce a citit replica lui Iordache.

 

"Răspunsul? Evident, domnul senator PNL nu scoate o vorbă despre subiectul pe care l-am adus în discuție. Subiect relevant pentru oamenii pe care-i reprezintă în acest județ, împotriva cărora tocmai a votat extrem de clar: mineri, energeticieni, petroliști, gaze, uzina de armament, fabrica de ciment, sticla, cărămidă, hidroconstructori, silvicultori. A votat ca acestora sa li se ia la pensie banii deja contribuiți. În schimb, într-un mod care domniei sale nu-I face cinste, mă jignește. E jignire ca tu, parlamentar PNL Gorj, multitraseist politic, care ai facut bani doar din afaceri cu statul, la guvernare și mărești taxe cu PSD să afirmi că eu, Radu Miruță, am blat cu PSD. Ridicol, jenant, o prostie mai mare decât Casa Poporului în care domnia sa, dacă ne uităm la rezultate, pare că merge degeaba. Ion Iordache e exemplul concret de om certat cu scoala cu care pentru a comunica nu trebuie sa ii spui verbe, ci trebuie sa ii desenezi. 

 

PS: să nu mai scrieți că sunteți cu oamenii că e urât să spui ceva care este în total dezacord cu faptele și datele. Pentru oameni doar ați mărit taxe și ați dat legi strâmbe, celor din Gorj le-ati luat grupele de munca, i-ati umilit la Casa de Pensii, i-ati umilit punandu-va rudele si amicii habarnisti sefi la CEO. Nu-i invocați pe oamenii impotriva carora ati decis, atunci când nu e cazul", a încheiat Miruță.  

Vizualizări: 4,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: