Politică

Ministru prins cu minciuna

Deși anunța, acum câteva zile, că stocurile de cărbune sunt mai mari în acest an față de anul trecut. În realitate însă, dezvăluie deputatul Radu Miruță, stocurile sunt mai mici. 

 

"Initial m-a bucurat stirea, dar cum de obicei nu cred ce spun oamenii astia, am zis sa caut si ... surpriza: DECLARATIE MINCINOASA. Avem mai putin carbune decat anul trecut", a spus deputatul Radu Miruță. 

 

Parlamentarul a și venit cu dovezi și a arătat că stocurile sunt acum mai mici cu 20 de procente față de anul trecut. 

 

"In HG 1222/2024, exista un tabel nr. 10 cu stocurile din 2023 vs 2024. La aceeasi data in 2023 erau 1000 mii de tone, iar acum sunt 811. Deci in 2024 avem stocuri mai mici cu ~20% decat anul trecut. Cu milionul ala de tone de anul trecut, in iarna, CEO a avut probleme. Acum, cu noul grup 5 de la Rovinari, planul ar fi sa se produca o idee mai mult, doar ca avem carbune mai putin. 

 

Ghiciti ce? Importam la pret dublu fata de costul energiei produse la CEO. Asta-i pofta ce-au poftit. De asta refuza sa voteze proiectul meu de lege care interzice inchiderea termocentralelor pe baza de carbune pana cand nu pun altceva inainte in schimb. L-au respins la Senat si il tin la sertar la Camera Deputatilor pentru a nu fi injurati ca il resping. Dar injuraturile tot pleaca inspre ei, ca nu merge sa faca doar balet in timp ce fac prapad in sistemul energetic", a mai transmis Miruță.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: