Actualitate

Ministra Deca lovește în copiii orfani

 

Ministerul Educației a prevăzut eliminarea burselor sociale pentru elevii care şi-au pierdut un părinte dacă venitul pe membru de familie depăşeste salariul minim pe economie.

În anii trecuți, elevii care și-au pierdut un părinte primeau o bursă socială de 300 lei, bani din care familia cumpăra mâncare sau rechizite. Copiii au pierdut acest drept. În acest sens, două organizații nonguvernamentale au lansat o Petiție pentru modificarea Metodologiei de acordare a burselor în anul școlar 2024-2025, astfel încât toți elevii din familii monoparentale să poată lua burse sociale, fără a se lua în considerare venitul.

Asociația Creștem Copii Fericiți și Asociația Părinților L.T. „Lucian Blaga” București solicită Ministerului Educației modificarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor în anul școlar 2024-2025, astfel încât toți elevii care provin din familii monoparentale să poată beneficia de burse sociale, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie și lansează petiția „Toți elevii din familiile monoparentale au aceleași drepturi. Toți au nevoie de sprijin!”, conform unui comunicat al Edupedu.ro.

Edupedu.ro a publicat o scrisoare deschisă către Prim-Ministrul Marcel Ciolacu a unei mame singure care susține că noile prevederi legate de bursele sociale pentru elevii din familii monoparentale din anul școlar 2024-2025 au ca efect „o nouă discriminare pe care o face Ministerul Educației între copiii din România”.

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: