Politică

Ministerul Energiei, interpelat pe tema celor 1800 de "sezonieri" de la CEO

Deputatul Mihai Weber așteaptă răspuns de la ministrul Energiei vizavi de situația celor aproximativ două mii de salariați de la Complexul Energetic Oltenia cărora le vor expira contractele de muncă. Parlamentarul a făcut o interpelare și a depus un amendament să fie prelungite aceste contracte pe o perioadă nedeterminată de timp.

 

Complexul Energetic are nevoie de salariați ca să poată funcționa și în producție e cel mai mare deficit. Mihai Weber a declarat la Radio Infinit că unitatea energetică e vitală pentru județul Gorj, iar cei 1800 de salariați trebuie să aibă locuri de muncă stabile.

„Eu am susținut în plenul Parlamentului prelungirea contractelor celor 1800 de oameni. PSD a votat acel amendament prin care s-a putut prelungi mandatul celor 1800 de oameni. Am făcut și o interpelare Ministerului Energiei pentru ca aceste contracte să fie pe o perioadă nedeterminată. Să vedem care sunt și următoarele demersuri pe care le face Ministerul Energiei vizavi de acești oameni. Ne dorim ca această unitate vitală pentru județul Gorj să aibă viitor și oamenii să aibă locuri de muncă stabile”, a transmis deputatul Mihai Weber.

Deși contractele expiră la finalul acestei luni, oficial, oamenii nu au primit niciun anunț din partea Directoratului. Și în ultimii doi ani de când sunt angajați, contractele au fost prelungite mereu pe ultima sută de metri.

Vizualizări: 2,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: