Ultima oră

„Minge de foc”, filmată pe cer, în Gorj

Priveliște inedită seara trecută pe cer, deasupra județului Gorj. A fost filmată o bilă de foc ce părea a fi un meteor. Aceasta a putut fi observată din Gorj, Dolj, Vâlcea, Sibiu sau chiar Timișoara. 

 

„A fost ca o lumină puternică pe cer, apoi părea că s-a dezintegrat și a dispărut. N-am mai văzut așa ceva”, a scris un internaut. „A fost ca o flacără uriașă care se apropia cu viteză de pământ, apoi nu s-a mai văzut nimic”, a comentat un alt internaut. "Pare a fi un deșeu spațial. Nu are cum să fie nici meteor, nici meteorit", a scris un alt gorjean.

Cei de la Oltenia Weather Alert au postat câteva fotografii cu acest fenomen și au transmis că: „A fost semnalată prezența unui meteorit pe cerul orașului. Din primele informații pe care Oltenia Weather Alert le are, este ca acesta a avut o traiectorie N-NW-V-SV-S.Detalii suplimentare: Acesta a persistat între 30-45 de secunde pe cerul orașului. Acest corp a avut fragmente lângă el, numărul nu se cunoaște în prezent”.

Ultima dată, un meteorit a luminat puternic cerul României în iulie 2023. Acesta i-a alertat pe salvamontiștii din Hunedoara și Gorj, care inițial au crezut că este vorba despre un avion cu probleme tehnice. Ulterior, s-a aflat că meteoritul a căzut în Bulgaria.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: