Actualitate

Mineritul, la cotitură. Sindicalist: E scandalos!

E scandalos! Așa descrie, pe scurt, un lider de sindicat tot ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia. Sunt închise capacitățile pe cărbune fix cum scrie în planul de restructurare, dar nu se pune nimic nou în loc.

 

Zăcământul de cărbune rămâne nefolosit, utilajele zac și ele pe dreapta și nimeni nu face nimic în timp ce prețurile la energie au explodat și țara noastră a ajuns să aibă cea mai scumpă energie din Europa și să importe de la alții. 

În tot acest timp, CEO nu are voie să funcționeze la capacitate maximă deși ar putea să dea mai multă energie. Și mai ieftină. Sindicalistul Paul Constantinescu, de la Cariera Husnicioara, printre primele care-și vor închide porțile, a comentat această situație la Radio Infinit: „E un mare semnal de alarmă pentru noi, ca țară. Nu se poate să avem zăcământ peste tot, să avem personal calificat și utilaje și, efectiv, să nu putem să le punem în funcțiune și să luăm energie mai ieftină. E scandalos”.

Comisia Europeană a pus condiții, statul român n-a pus. Așa că acum cumpărăm curent de la alții care nici nu sunt în Uniunea Europeană în timp ce în alte țări europene duduie termocentralele pe cărbune. 

„Au fost niște condiții. Să închizi 20 de MW, pui la loc 20 de MW. Noi închidem, restructurăm, producția de cărbune scade, producția de energie scade, dar noi nu punem nimic în loc. Oamenii văd că prețul la energie crește, că locul de muncă nu e predictibil. E o situație deranjantă”, a mai spus Paul Constantinescu.

Vizualizări: 1,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: