Ultima oră

Mineritul, între minciuni de campanie și nevoia de energie

Parlamentarii de Gorj n-au de gând să rezolve problema închiderii grupurilor de energie pe cărbune, prin lege. Deși au la îndemână această posibilitate, nu o fac și lasă ca programul aberant de închidere a CEO să fie aplicat până la finalizare. Este un fapt cert, pentru că nici PSD, nici PNL nu au avut vreo inițiativă legislativă în acest sens. În schimb, liderul USR, deputatul Radu Miruță, a depus un proiect prin care se interzice închiderea CEO până nu apar investițiile anunțate de Virgil Popescu și Sebastian Burduja, dar nu l-a votat niciun politician din cadrul celor două partide aflate la guvernare.

 

”La Dragotești, oamenii speră să mai poată lucra pentru exploatarea cărbunelui, fiindcă asta știu cei mai mulți să facă. Așa au trăit, cărbune mai e mult, nevoie de energie electrică în bandă e ca de aer.

Pentru asta, e o singură variantă: că Parlamentul României să voteze PLX 121/2023, proiectul de lege pe care eu l-am depus și care interzice închiderea minelor și a termocentralelor pe cărbune până când nu se pune înainte altceva în schimb. Dar înainte, nu după.

Filmul PSD-PNL cum că închidem acum, dar vedem noi ce deschidem mai târziu, a fost un serial prost pe care Gorjul l-a tot văzut doar în bucată de închideri.

Până acum, majoritatea PSD-PNL nu a dorit să voteze acest proiect. Fără a avea o lege în acest sens, restul vorbelor PSD-PNL sunt fără valoare, doar alte minciuni de campanie electorală”, a scris deputatul pe pagina sa de socializare.

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: