Actualitate

Minerii se plâng că lucrează și pentru colegii pensionați

Minerii din carierele Complexului Energetic Oltenia se plâng că au tot mai mult de muncă, pe măsură ce colegii lor de pensionează. În termocentrale, lucrurile sunt la fel de grave, pentru că acolo au fost chiar mai multe pensionări în acest an, decât în minerit.

Doar că, în carierele miniere deficitul de personal este o problemă de câțiva ani, care doar se accentuează de la un an la altul. “Lucrăm sub normativele de personal. Nu este normal să ni se ceară să facem și ce făceau colegii noștri înainte de a se pensiona. Pentru companie e o economie, dar noi ne distrugem sănătatea”, ne-a spun un salariat care mai are cinci ani de tras, până să poată ieși la pensie.

Reamintim că minerii și energeticienii se pot pensiona la 52 de ani, în baza Legii 197/2021, care a început să fie aplicată abia în acest an. Peste 1.500 de salariați din producție s-au pensionat în acest an.

Și vor mai fi 500 de pensionări până la finalul anului, iar salariații rămași, circa șapte mii în producție, nu fac față volumului de muncă.

Vizualizări: 5,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: