Actualitate
Minerii protestatari au revenit în Piaţa Prefecturii
Minerii şi energeticienii au reluat protestele, după o mică pauză cauzată de Sărbatorile Pascale. Aceştia au intrat în cea de-a 13-a săptămână de pichetare a Prefecturii Gorj şi speră ca proiectul pentru reducerea vârstei de pensionare şi încadrarea lor la condiţii speciale de muncă să fie aprobat şi promulgat.
"Noi protestăm pentru susţinerea proiectului legislativ ce se află la Camera Deputaţilor, proiect ce încadrează minerii şi energeticienii la condiţii speciale de muncă. Acest drept nu ne-a fost recunoscut ani la rând. Minerii şi energeticienii din CE Oltenia au fost dispreţuiţi şi discriminaţi în toate legile pensiilor. Avem în faţă această tranziţie justă care ne afectează în primul rând pe noi, din această cauză noi trebuie să fim primii protejaţi, cu atât mai mult că noi muncim în condiţii speciale de muncă. Faptul că nu ne sunt recunoscute condiţiile este o discriminare", a declarat Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.
Protestatarii au discutat în piaţă şi cu doi parlamentari ai PSD, Claudiu Manta şi Cristi Rujan, cei doi spunându-le că vor susţine proiectul, ba mai mult chiar au dat asigurări că grupul parlamentar PSD va vota pentru acest proiect. Din toate discuţiile avute, protestatarii spun că au susţinerea a patru parlamentari de Gorj, mai puţin a celor din PNL. "Am discutat cu parlamentarii de la PSD, ne-au promis că susţin proiectul şi îl vor vota, convingând şi grupul parlamentar din care fac parte. Ne aflăm într-o situaţie ciudată, din cei 7 parlamentari de Gorj ne susţin 4, culmea, cei care sunt împotrivă sunt cei ai PNL-ului, partid ce a depus acest proiect. Noi încercăm să îi convingem, mai ales pe domnul Vâlceanu, cel care a avut o iniţiativă asemănătoare cu aceasta", a spus Manu Tomescu.
Dacă în campanie politicienii promiteau marea cu sarea, acum au rămas doar cu sarea, joaca de-a v-aţi ascunselea e tot mai întâlnită, mai ales pe această problemă a minerilor şi energeticienilor.