Actualitate

Minerii depun dosarele de recalculare... la primării

Federația Națională a Muncii merge “acasă” la minerii care vor să depună cereri de recalculare a pensiilor. Astfel, următoarele întâlniri cu cabinetele de avocatură sunt pe 17 august, ora 9.00 - la Primăria Roșia de Amaradia, ora 12.00 - la Primăria Berlești, ora 15.00 - la Primăria Târgu Cărbunești și ora 17.00 - Târgu Jiu, zona Gării, la Bulevard.

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, a anunțat că avocații federației au deschis deja peste 1.400 de procese în patru județe unde are activitate Complexul Energetic Oltenia.

Interesant este că avocații îi încurajează și pe salariații care au lucrat la prestatorii de servicii să vină cu actele. “Minerii, energeticienii și foștii salariați din unitățile prestatoare sunt chemați să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare, cartea de identitate și, eventual, adeverințe cu câștigurile obținute”, se arată într-o adresă a FNM.

Casa de Pensii Gorj dă decizii de respingere pe cele aproape șase mii de cereri de recalculare primite de la foști mineri și energeticieni, în baza Legii 197/2021.

Vizualizări: 1,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: