Anchetă

Militar aproape paralizat după vaccin: “Acum sunt inapt și va trebui să mă pensionez”. O profesoară a făcut encefalită!

Un militar român trece printr-o situație dramatică de câteva luni încoace, mai exact după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid. Vorbim de caporalul Sorin Ștefănescu, de la Brigada Multinațională Craiova, a cărui poveste nu o să o vedeți în presa care parcă a înnebunit, somând de-a dreptul oamenii să se vaccineze. Vaccinul poate salva vieți, dar vedem că mai și distruge vieți și corect este să le știm pe toate, cu bune și cu rele. Pentru că mai avem un caz la fel de dramatic la Marghita, unde Manuela Bârza, de 37 de ani, profesoară de liceu, trece printr-un coșmar din care nu se va mai trezi vreodată. Oamenii vorbesc despre dramele lor, pentru ca vaccinarea să rămână alegerea fiecăruia, nu să fie obligatorie.

 

Publicația ph-online.ro a aflat povestea dramatică chiar de la militarul care a luptat în Afganistan. "M-am vaccinat pe 30 aprilie cu prima doză de Pfizer, iar cu a doua doză, pe 21 mai. La prima doză nu am avut nicio reacție adversă, însă după a doua doză, pe care am făcut-o la 10 dimineața, seara, după ora 21, stând la masă, am simțit că nu mai pot să respir, mă strângea ceva în piept. M-am dus în pat să mă întind puțin și m-a luat un tremurat fantastic, nu mai puteam nici să vorbesc. Timp de aproape o jumătate de oră am trepidat efectiv. Băiatul meu a vrut să dea telefon la Salvare, dar i-am făcut semn să nu facă asta. La un moment dat m-am liniștit și, când m-am dat jos din pat, nu mai aveam stabilitate, aveam picioarele amorțite. Și așa am rămas și în prezent, nu am stabilitate, merg în cârje. În tălpi simt de parcă aș călca pe pioneze", a spus caporalul Sorin Ștefănescu.

Având o condiție fizică extrem de bună și fiind obișnuit să strângă din dinți, Sorin Ștefănescu s-a mai târât o perioadă scurtă la serviciu, până când l-au luat cu Ambulanța de acolo și l-au dus la Spitalul Militar din Craiova. După analize și RMN, diagnosticele au fost cumplite: parapareză ataxică și status post mielită toracală post-vaccinare SARS-Cov-2.

"După prima externare m-am simțit mai bine, dar după două zile a început iar să mi se îngreuneze picioarele și nu am mai putut merge fără cârje. Iar am luat-o de la capăt, iar m-am dus la Spitalul Militar, iar m-au internat în iulie. Mi-au făcut din nou RMN și mi-au pus același diagnostic. Mi-au dat același tratament, m-am simțit bine o zi-două și după aceea reveneam la aceeași stare. M-am internat și a treia oară, iar apoi m-au trimis la șefa Comisiei medicale. Acolo mi-a spus că trebuie să continui cu procedurile de recuperare, cu kineto-fizioterapie, apoi să revin în noiembrie cu referate de la neurologie. Acum sunt inapt pentru serviciul militar și va trebui să mă pensionez", a declarat caporalul Sorin Ștefănescu.

Aflându-se luni în apropierea mall-ului din Craiova, Sorin Ștefănescu a rămas stupefiat să vadă coada la vaccinare. Printre oamenii care așteptau să se injecteze erau și niște copile, care completau de zor formulare. "Le-am întrebat de ce vor să se vaccineze. Mi-au răspuns că vor să meargă în mall, să se plimbe. Le-am arătat biletul de ieșire din spital cu diagnosticul și doar o singură fată a pus pixul jos și a zis că nu se mai vaccinează. La discuția pe care am avut-o cu fetele acestea au mai asistat și câteva persoane cu vârste în jur de 50 de ani. Și știți ce mi-au spus acești oameni? Că am perfectă dreptate, dar că ce să facă ei, că nu au de unde să scoată bani, că îi dau afară de la muncă, nu își mai pot plăti datoriile și nu își mai pot crește copiii. Am rămas așa, cu un gust amar. Pe 90% dintre cei care se vaccinează acum îi sperie faptul că rămân fără serviciu, deși este ilegal ce se întâmplă. Așa ne-a îndobitocit conducerea magică a lui Iohannis", a mai spus caporalul Sorin Ștefănescu pentru sursa citată.

Manuela Bârza este o profesoară de limba română din Marghita, județul Bihor, în vârstă de 37 de ani. Vaccinul Pfizer i-a provocat encefalită, o boală a creierului extrem de gravă, din care puțini își mai revin. ”Dintr-un om sănătos, activ și energic, m-am trezit, de pe o zi pe alta, o legumă”, a spus Manuela Bârza pentru national.ro.

Spaima ei cea mai mare, care o macină în fiecare zi, este că autoritățile o vor obliga să facă și a treia doză de vaccin, pentru că simte că și-ar semna singură certificatul de deces. Ca și în cazul soldatului cu trei misiuni în Afganistan, medicii i-au scris pe biletul de ieșire din spital că afecțiunea a fost produsă de vaccin. Propagandiștii vaccinului ne arată doar scene de la Terapie Intensivă, cu bolnavi de Covid, nu dau și dramele celor care au avut reacții adverse după vaccin. Ba chiar au tupeul să spună că astfel de drame nu ar trebui prezentate la televizor.

Manuela Bârza a făcut prima doză de vaccin Pfizer în ianuarie, iar a doua doză în februarie. În prima oră după a doua doză a simțit furnicături pe față, dar le-a ignorat, pentru că așa este firea ei, să treacă peste toate. Apoi, a doua zi după vaccinare s-a simțit foarte rău, a avut febră foarte mare, dureri musculare și stări de vomă. ”Nici în ziua în care am născut nu am simțit așa dureri. Dar tot așa, am luptat, am zis că nu mă pune pe mine un vaccin la pat. A treia zi m-am încăpățânat să mă duc la școală și în următoarea zi de la catedră m-au luat cei de la Ambulanță. Nu mai puteam să stau pe picioare, nu mai puteam să vorbesc, aveam catalogul în față și nu puteam să citesc. La Oradea mi-au făcut RMN-ul ca să verifice dacă am AVC, pentru că aveam simptomele, dar nu au găsit nimic. Mi-au făcut niște perfuzii, cu perfalgan, și au ameliorat inflamația de pe creier, despre care nu știam la acel moment. Însă tot nu puteam să mișc mâna și piciorul, nu aveam nicio putere să stau în picioare. La câteva zile am fost și mai rău, că de la nivelul mijlocului nu am mai simțit nimic, nu mai puteam merge nici măcar sprijinită”, a spus Manuela Bârza.

Din iunie și până în prezent tânăra profesoară ia peste 13 medicamente pe zi, aproape toate pentru creier. A cheltuit până acum peste 15.000 de lei pe investigații medicale și pe tratamente și se consideră norocoasă că a avut acești bani și a putut să afle un diagnostic. Iar medicii spun că majoritatea bolnavilor de encefalită nu se recuperează complet și rămân cu probleme pe termen lung provocate de afectarea cerebrală.

 

Vizualizări: 7,213

Alte articole din Anchetă:

Citește și: