Actualitate

Milioane de tone de cărbune din Gorj, pentru termocentrala din Craiova

În următorii trei ani, șase milioane de tone de cărbune vor ajunge în Craiova. CFR Marfă a câștigat recent contractul pentru a transporta cărbunele din Gorj la Craiova.

 

Potrivit înțelegerii semnate cu Electrocentrale Craiova, transportul se va face pe relațiile Motru Est – Cernele 5.400.000 tone și Plopsoru – Cernele 600.000 tone.

 

Valoarea totală a contractului este de 75,97 milioane de lei, cel mai mare contract subsecvent urmând să fie de 25,32 milioane de lei. CFR Marfă a fost singurul ofertant, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul de achiziții publice SEAP.

 

Deocamdată, societatea doljeană nu are deloc o situație roză. Electrocentrale Craiova SA a împrumutat un milion de certificate de CO2 de la Complexul Energetic Oltenia, un împrumut ce înseamnă 70 de milioane de euro, bani pe care nu se știe dacă producătorul din Gorj îi va mai vedea vreodată deși în contract au fost menționate garanții.

 

 Multe voci din energie au catalogat împrumutul drept unul foarte păgubos pentru Complexul Oltenia. Dacă nu se parafa, SE Craiova risca falimentul pentru că ar fi primit amenzi uriașe din cauză că nu a cumpărat certificatele de dioxid de carbon. Amenda este de 100 de euro pentru fiecare certificat lipsă.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: