Ultima oră

Mii de oameni în stradă!

Polițiștii au anunțat că pe 25 octombrie 2024, la ora 13:00, în Piața Victoriei din București, va avea loc un protest organizat de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), cu ocazia Zilei Armatei. Protestul este îndreptat împotriva întârzierilor și discriminărilor salariale care afectează polițiștii activi, personalul contractual și pensionarii MAI.

 

SNPPC susține că nu mai acceptă "jocul politicianist, de-a alba-neagra" cu drepturile angajaților și pensionarilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Sindicatul cere Guvernului, MAI și Parlamentului plata restanțelor salariale conform Legii-cadru 153/2017, actualizarea sporurilor și eliminarea discriminărilor privind grupele de muncă și salarizarea precară a personalului contractual.

Tot vineri, 25 octombrie, vor ieși din nou în stradă CFR-iștii și minerii, dar și silvicultorii. Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România precizează că numărul ceferiștilor prezenți la mitingul de protest din 25 octombrie 2024 poate fi de 5.000. 

 

De asemenea, la data de 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, împreună cu alte asociații și structuri sindicale din Sistemul de Apărare (S.A.O.P.S.N), Forumul Structurilor Asociative, Asociația Militarilor din România, militarii rezerviști din Constanța, precum și federații sindicale civile din țară, printre care și Federația Națională a Muncii, vor protesta în București.

 

Și Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizează, vineri, protest în Bucureşti la care se vor alătura şi alte categorii socio-profesionale. Revendicările vizează Legea pensiilor.

 

Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: