Actualitate

Mii de candidați au picat proba sportivă la școala de polițiști

În sfârșit a fost schimbat sistemul de notare pentru admiterea la școala de poliție. Cei din Ministerul de Interne au văzut că au o problemă reală cu polițiștii din punct de vedere al formei sportive, inclusiv cu cei tineri. Noul sistem a arătat că mii de candidați erau complet nepregătiți.

Un singur candidat a reușit să obțină nota de 10 la proba sportivă pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție.

Cele mai multe note obținute de concurenții care au intrat în examen au variat între 6.00 și 7.50, iar peste 2.000 nici măcar nu au reușit să alerge suficient de repede pentru nota 5.

Aceștia din urmă au fost eliminați din examen și nu se mai pot prezenta la proba scrisă care va avea loc în data de 23 octombrie.

Într-o primă fază își depuseseră dosarele pentru admiterea la Poliție aproape 9000 de persoane, un record al ultimilor ani, dar doar 5971 s-au prezentat la probe în final. Cei mai mulți dintre candidați sunt din județele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, dar și din județele din zona Moldovei.

Candidatul care a obținut nota maximă la evaluarea performanțelor fizice este un tânăr din județul Vâlcea, iar restul colegilor care au obținut rezultate peste 9 sunt de ordinul zecilor, câte unul, cel mult doi din fiecare județ care au reușit să parcurgă rapid traseul aplicativ.

Este pentru prima dată când Ministerul de Interne a decis ca probele sportive să fie notate cu puncte de la 1 la 10, iar nota să conteze la media finală. Până acum probele sportive erau apreciate cu admis sau respins. Notarea probei sportive avantajează candidații bărbați, fetele concurând de la egal la egal, pentru aceleași probe cu același barem.

Pentru a obține nota zece la proba sportivă, candidatul trebuie să parcurgă traseul aplicativ în cel mult 2 minute și 5 secunde, iar pentru nota 9.00, timpul este de 2 minute și 35 de secunde. Este considerat nepromovat, candidatul care parcurge traseul în mai mult de 3 minute și 20 de secunde.

Examenul scris este programat pentru data de 23 octombrie și va consta în 90 de întrebări tip grilă din gramatica limbii române și o limbă străină, la alegere dintre engleză sau franceză.

Începând cu anul 2022, recrutarea în școlile MAI va depinde de o selecție mult mai dură.

Examenul de admitere va cuprinde un set de întrebări din legislația specifică Ministerului de Interne, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și probe practice care vor urmări deprinderea raționamentului logic al candidatului. Aceste probe se vor adăuga la cele clasice, testarea la limba română și la limba străină.

 

Vizualizări: 14,261

Alte articole din Actualitate:

Citește și: