Social

Mesajul minerilor pentru politicieni: Nu suntem nici proști, nici de la țară!

Nu suntem nici proști, nici de la țară! Le transmit asta minerii din Gorj politicienilor. Mesajul vine în prag electoral, iar minerii și energeticienii avertizează politicienii că trebuie să corecteze legea pensiilor până la alegeri. În caz contrar, ei știu să facă diferența dintre politicienii care doar au pălăvrăgit și cei care au făcut ceva pentru ca salariații care au muncit în condiții grele să poată ieși la pensie cu un venit decent. Din septembrie, s-a schimbat modul în care le e calculată pensia și minerii s-au trezit cu decizii de recalculare prin care le sunt ciuntite pensiile. 

 

A fost depus un proiect care ar trebui să corecteze aceste nedreptăți, însă drumul spre aplicare e anevoios. Trebuie să treacă prin multe comisii. “Că sunt zece comisii, că sunt patru. Indiferent de câte comisii sunt, finalizarea acestei solicitări de a introduce în Legea Pensiilor articolele care ne interesează pe noi pentru a ne păstra acele facilități pe care le-au avut colegii mei mineri și energeticieni, siderurgiști, toți cei care au lucrat în condiții speciale și deosebite trebuie să se întâmple”, a declarat la Radio Infinit Jan Popescu. 

 

În final, minerii spun una și bună: „Nu suntem proști!”„Să nu creadă că minerii și energeticienii sunt proști! Vom știi să facem separarea celor care doar vorbesc față de cei care au făcut sau vor să facă bine pentru salariații CEO. Să nu ne creadă proști! Când vom intra în cabina de vot, vom face diferența între cei care doar au pălăvrăgit și cei care au vrut binele colegilor mei mineri și energeticieni chiar dacă unii politicieni ne-au crezut mai proști, mai de la țară”, a mai transmis liderul de sindicat de la SMEO. 

 

În paralel, minerii nu renunță la proteste. Vor mai organiza mitinguri ample până când vor fi luați în calcul. Un nou protest va avea loc săptămâna viitoare.

Vizualizări: 2,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: