Social
Mesaj pentru gorjenii care au porc de tăiat
Gorjenii au voie să își taie porcii de Ignat, la fel ca în alți ani, au anunțat autoritățile sanitar-veterinare.
Peste 280 de focare de pestă porcină au fost în acest an în Gorj, dar toate au fost închise, astfel încât gorjenii pot comercializa suinele.
Paginile de internet sunt pline de anunțuri privind vânzarea porcilor pentru Crăciun, dar prea puțini publică și prețul.
După tăierea porcului, deținătorii trebuie să ia o bucată de carne și să o ducă la medicul veterinar pentru testul de Trichinella.
După sacrificare, carnea nu trebuie consumată până când medicul veterinar nu dă rezultatul negativ la examinarea pentru Trichinella.
Recomandarea este valabilă şi pentru carnea obţinută de la porcii mistreţi.
Pentru test, oamenii pot tăia o bucată mică de carne (de dimensiunea unei nuci) din limbă, musculatura intercostală, pilierii diafragmatici, mușchii maseteri, mușchii abdominali, partea musculară a diafragmei situate în apropierea coastelor sau a sternului și să o ducă la medicul veterinar.