Politică

Mare întrecere pe scena politică. Cine își asumă drumul expres?

Nici nu au început bine primele licitații pentru drumul de mare viteză Târgu Jiu – Craiova că au apărut mulți politicieni care se laudă în spațiul public că drumul se face datorită implicării lor. Mai nou, și liberalii care acuzau că totul e doar „o minciună pesedistă” trag tare să iasă primii în față și anunță că, de fapt, proiectul e al lor, nu al social-democraților.

 

“Banii se asigură eșalonat. USR poate să spună orice, că n-a făcut nimic. Acest drum expres între Filiași și Târgu Jiu s-a făcut prin studiu de fezabilitate în 2021 pe guvernare liberală. Toată lumea vine și ne spune: Am făcut eu, am reușit eu! Mie îmi vine greu să spun: Băi, omule, e făcută în anul respectiv! De ce îți asumi ceva ce nu-ți aparține? E incredibil cum anumiți oameni politici cu vechime vin și vorbesc de proiecte la care nu au avut nici cea mai mică contribuție”, a spus la Târgu Jiu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Afirmațiile au fost făcute de la aceeași masă la care se afla senatorul Ion Iordache, care, anul trecut, declara că acest drum nu va fi făcut niciodată. 

În replică, liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, spune că drumul expres e proiectul său de suflet, investiție pentru care se zbate în Parlament de mulți ani.

„Domnul secretar de stat face și dânsul un balet pe la PNL că așa e normal. Am văzut că e deja o profesie de a băga capul în tablou înainte de investiție a celor de la PNL. Când constată că merge spre finalizare o investiție, și vă aduc aminte de ce spunea Iordache anul trecut, că nu se va realiza niciodată, că sunt minciuni pesediste și acum am văzut cu surprindere că e un vis care va fi realizat. E visul pe care Weber l-a promis și știe tot Gorjul că e proiectul meu de suflet și am lucrat ani de zile. Cinci loturi sunt trimise spre execuție. Acum apar tot felul de oameni să se urce pe podium, dar locurile sunt deja ocupate. Și tabloul, și rama. Totul e pus. Să bagi capul într-un colț, nu te vezi, ești minuscul. Degeaba încearcă să-și asume și cei de la PNL”, a declarat deputatul PSD Mihai Weber.

În scenă, a rămas și deputatul USR Radu Miruță care insistă să spună că nu sunt bani pentru realizarea acestei șosele.

Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: