antiVirale
Mânăstirile și bisericile, mândria unei comune din Gorj
Turismul monahal începe să prindă tot mai mult teren și în localitățile din județul Gorj. De o adevărată comoară se bucură, de exemplu, comuna Crasna. Aici, cel mai vizitat obiectiv e Mânăstirea Icoana, dar pe listă mai pot fi trecute biserici din lemn, vechi și de peste un secol, sau schitul Crasna, care e și monument istoric.
Mânăstirea Icoana e descrisă de mulți turiști drept o oază de relaxare și rugăciune. Autoritățile spun că e vizitată de mii de turiști mai ales de sărbători.
Primarul Aurel Vamvu a declarat într-o emisiune la Radio Accent că primăria a obținut bani de la Compania Națională de Investiții să asfalteze drumul până la mânăstire: “Foarte mulți cetățeni vizitează mânăstirile. De Paște, la Mânăstirea Icoana, sunt mii de oameni care vin acolo. Am reușit să modernizăm drumul de acces din DJ 665 până la poarta mânăstirii, cu o mică parcare acolo. Și la Schitul Crasna, avem un părinte stareț nou. I-am ajutat cu tot ce am putut”.
În comună, mai sunt și biserici din lemn, adevărate comori care încep să fie căutate de turiști. „Sunt biserici în fiecare sat și în fiecare an 800-900 de mii de lei îi direcționăm spre întreținerea acestor lăcașuri de cult. Sunt multe lucruri de vizitat la Crasna. Avem biserici din lemn vechi și de peste 100 de ani”, a mai spus primarul din Crasna.
Potențialul turistic al zonei se vede și în numărul tot mai mare de pensiuni și case de vacanță care sunt ridicate aici. Crasna e foarte aproape și de alte destinații populare din Gorj așa că turismul poate fi un capitol de dezvoltare relevant pentru comunitatea de aici și nu numai.