Social

Mănăstirea Icoana din Crasna, locaș de cult preferat de mii de credincioși

Zeci de credincioși au trecut, în acest sfârșit de săptămână, pragul Mănăstirii Icoana din comuna Crasna. Lăcașul de cult este unul dintre destinațiile preferate ale turiștilor care ajung în județul Gorj. Tocmai ca urmare a numărului mare de vizitatori, autoritățile locale au investit sume importante de bani în reabilitarea drumului ce duce la mănăstire.

Mănăstirea Icoana din comuna Crasna s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au venit să se roage și să aprindă lumânări. Unii dintre ei vin de la sute de kilometri distanță, alții din toate colțurile județului Gorj.

„Suntem din comuna Câlnic, nu venim de foarte departe, dar pot să vă spun că familia mea a făcut un obicei din a veni, periodic, la acest locaș de cult. Este binevenit ca, măcar din când în când, să ne rupem de la toate treburile zilnice și să ne îndreptăm privirea spre Dumnezeu. Am simțit asta de fiecare dată când am plecat de la Mănăstirea Icoana. Pleci ușurat, fără poveri pe suflet, cu gândul că Dumnezeu te va ajuta să depășești obstacolele pe care le ai de trecut”, a mărturisit un credincios.

Nu numai Mănăstirea Icoana atrage, anual, mii de turiști la Crasna. Peisajele pitorești, aerul curat și cele câteva pensiuni construite în zonă, îi fac pe turiști să își petreacă vacanțele pe meleagurile gorjenești.

Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: