Actualitate

Managerul Dan Iulius Plaveti a obstrucționat producerea de energie la CEO

Cu un grup 5 al Termocentralei Rovinari funcțional în iulie, România n-ar fi trecut prin criza de energie, n-ar fi fost nevoie să importe la costuri uriașe cum face, de altfel, și în prezent. 

Numai că, încă de la începutul mandatului său, din 27 ianuarie 2023, s-a opus finalizării grupului a cărei modernizări a început acum 10 ani, cheltuindu-se peste 100 de milioane de euro. Atunci când România s-a trezit fără energie, în plină secetă și cu temperaturi de 40 de grade, Burduja a căuat megawații CEO și în gaură de șarpe, cerând mai mult cărbune, mai multă energie din termocentrale, pentru a evita o pană generală de curent electric.

A cerut și grupul 5, numai că până în iulie 2024, omul susținut chiar de el, Dan Iulius Plaveti, a ținut cu dinții de contractele ce trebuia să fie încheiate pentru diverse piese ca blocul 5 să poată fi pus în funcțiune. Cu alte cuvinte, CEO ar fi putut da mai multă energie, însă managerul Plaveti, susținut în funcție de chiar Burduja, a obstrucționat această posibilitate. În prezent, grupul 5 încă mai așteaptă piesele esențiale care ar fi trebuit comandate cu multe luni în urmă, deși se află în probe de câteva săptămâni.

Plaveti a fost numit în funcție după accidentul de la Jilț Sud, în ianuarie 2023, timp în care a închis grupuri energetice (Rovinari, Turceni, Ișalnița) dar a  dobândit, în mod oneros cum zic unii, calitatea de președinte al directoratului pentru o perioadă de patru ani, dar și pe cea de denunțător în cateva dosare penale. Cam cu aceste lucruri se poate mândri ”managerul” CEO.

Vizualizări: 3,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: