Actualitate

Maioreanu: CEO are nevoie de investiții, utilaje, bani

Incidentul petrecut în cariera Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost criticat, în termeni duri, de fostul secretar de stat în Ministerul Enegiei, Andrei Maioranu. Acesta considerare că "CEO are nevoie de investiții, utilaje, bani. Până în clipa în care cineva va decide că nu mai este nevoie de energia produsă pe bază de cărbune, CEO ar trebui să funcționeze impecabil."

 

Maioreanu nu s-a sfiit să afirme că printre cauzele care au dus la producerea de accidente în carierele Complexului Energetic Oltenia, sunt și unele care au legătură cu deciziile luate de "oameni nepregătiți", aflați în funcții de conducere. 

"Accidentele din carierele de cărbune sunt urmarea unor neglijențe la nivel înalt, nu doar ale unor operatori locali. Oricât de mult ne-am dori să închidem producția de energie pe bază de cărbune, nu putem face acest lucru atunci când primim ordine. Vom schimba paradigma energetică atunci când vom fi pregătiți cu adevărat!

Până când nu vom putea asigura securitatea energetică a țării și până când nu vom avea soluții de înlocuire a producției pe bază de cărbune, nu avem voie să ne batem joc de centralele energetice pe bază de cărbune. Și nici de carierele din care se extrage această resursă și de echipamente. Și, mai ales, nu avem voie să ne batem joc de oamenii care lucrează acolo. 

CEO are nevoie de investiții, utilaje, bani. Până în clipa în care cineva va decide că nu mai este nevoie de energia produsă pe bază de cărbune, CEO ar trebui să funcționeze impecabil. Faptul că nu se întâmplă acest lucru – mai mult, că au loc accidente grave – se întâmplă din cauza unui lanț decizional care, de „sus” până „jos”, este înțesat de oameni nepricepuți și de politicieni slabi. Un lanț care ar trebui schimbat urgent!", transmis Andrei Maioreanu printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vizualizări: 1,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: