Actualitate

Magazine amendate de DSV

Mai multe magazine din Gorj au fost amendate din cauza mizeriei și a alimentelor nesigure. Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară au făcut peste 100 de controale și au dat sancțiuni de peste 50 de mii de lei. 

 

“În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, reprezentând un avertisment şi 10 amenzi în cuantum de 56.000 lei, unor operatori şi/sau persoane fizice din Albeni, Băleşti, Bengeşti-Ciocadia, Crasna, Dănciuleşti, Motru, Prigoria, Runcu şi Târgu-Jiu”, anunță DSV Gorj.

Mai multe magazine alimentare și o rulotă fast-food au fost amendate pentru că personalul nu purta mănuși sau halat. 

De asemenea,  o unitate mobilă snack-bar a fost amendată cu 10 mii de lei întrucât au fost identificate caserole cu mici la care eticheta cu elemente de identificare era deteriorată (nr. de lot şi termenul de valabilitate nu se observau la toate caserolele). 

 

Aceeași amendă a primit-o un magazin pentru desfășurarea de activități de comercializare directă de băuturi alcoolice şi răcoritoare într-un spațiu neaprobat svsa şi fără respectarea condițiilor de igienă, conform prevederilor legislației în vigoare.

Alte două magazine alimentare au fost sancționate cu câte 10  mii de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a unor produse alimentare (legume, fructe, navete cu pâine, sticle cu băuturi așezate direct pe paviment); depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare de origine animală.

Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: