Actualitate

Lucrări de închidere într-o carieră din CEO

Cariera Husnicioara se apropie de finalul activității. Din această lună, potrivit planului de restructurare, aceasta se va închide. Salariații care au mai rămas aici lucrează deja la punerea în siguranță a excavatoarelor. 

 

O decizie încă nu a fost transmisă de șefii companiei, dar oamenii din Husnicioara știu deja că, din iulie, cariera s-a închis. “Oficial, nu avem o hotărâre de Directorat sau a Consiliului de Supraveghere, dar în principal, da. Avem o funcționare pentru a pune excavatoarele în siguranță și a asigura unghiurile de taluz necesare pentru a nu pune în pericol utilajele și dacă vin intemperii, să nu apară situații”, a declarat la Radio Infinit Paul Constantinescu. 

 

Nu se știe ce vor face salariații de aici după ce vor termina lucrările de închidere. Cert este că aproximativ 20 se vor pensiona până se închide cariera de tot.

„Compania a trimis topometriști care să măsoare fronturile de lucru, inclusiv cărbunele care există. Avem treapta unu pe care o putem exploata și mai avem până a ajunge la celălalt excavator, mai avem zăcământ undeva la 100 de mii de tone din estimările noastre, dar să vedem care sunt calculele exacte ale celor care au măsurat”, a mai declarat sindicalistul.

Vizualizări: 3,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: