Eveniment

Lucrări de consolidare a versantului în Valea Lotrului

DRDP Craiova anunța că a semnat contractul pentru consolidarea și protecția versanților pe DN 7A, între Vidra și limita dintre Vâlcea și Hunedoara. Obiectivul principal al acestei lucrări este acela de a oferi turiștilor care tranzitează acest drum condiții optime de circulație și de siguranță cu mult peste cele existente.

 

Lungimea totală pe care se vor executa lucrări este de aproximativ 22 de km, pe care se vor executa 4 poduri noi și 1 se va reabilita. 

 

Se va ranforsa toată structura rutieră existentă, se va executa pe mai multe zone structură rutieră nouă, prin execuția unor casete de lărgire. Scurgerea și evacuarea apelor de pe platforma drumului este o altă lucrare foarte importantă ce se va realiza în cadrul acestei lucrări și se va face prin execuția a aproximativ 23.000 m de șanțuri și rigole și execuția a 126 de podețe. 

 

Pentru creșterea siguranței rutiere se vor monta parapeți metalici noi iar cei vechi și/sau degradați se vor înlocui. Lucrările de consolidare și protecție a versanților vor consta în execuția unor ziduri de sprijin noi sau înlocuirea celor vechi și deteriorate. Se vor mai executa structuri de sprijin din coloane forate și ziduri de sprijin din gabioane. Pentru a spori siguranța participanților la trafic, pe zonele cu risc de cădere a pietrelor pe carosabil, se vor monta plase de protecție.

 

 "Vorbim de o lucrare cu un grad mare de complexitate, care va creste în primul rând încrederea participanților la trafic să tranziteze acest drum cu un potențial turistic ridicat și care, după finalizarea lucrărilor, va duce cu siguranță la creșterea numărului de turiști, atât vara cât și iarna, în aceste zone. Valoarea acestui contract este una ce poate părea mare, aproximativ 36 de milioane de euro, dar vorbim de niște lucrări de anvergură și acești bani se vor întoarce în economie foarte repede prin cheltuielile făcute de turiștii ce vor veni în zonă cât și de cheltuielile generate de cei ce vor decide să investească în această zona, mai ales că noi avem și un proiect, foarte mare, pentru modernizarea și a sectorului de la Brezoi la Vidra", a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin.

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: