Social

Liviu Andrieș: ”Altă variantă decât victoria nu există!”

 

CSM Târgu Jiu va disputa azi una dintre cele mai importante partide din acest sezon. Echipa lui Liviu Andrieș și Andrei Enache se va confrunta cu Dacia Mioveni, iar victoria este extrem de importantă pentru gruparea gorjeană. Un succes ar putea asigura echipei din Târgu Jiu o poziție în clasament care să o ferească de grijile barajului. Meciul de miercuri contează pentru etapa a 25-a din Liga Florilor Mol și va începe la ora 17.30. Liviu Andrieș vrea victoria și pentru suporterii gorjeni, care au fost alături de echipă.

Este o zi importantă pentru echipa de handbal senioare a CSM Târgu Jiu, care va disputa una dintre cele mai importante partide ale sezonului, sau așa cum spunea Liviu Andrieș la conferința de presă de la începutul acestei săptămâni, că este o partidă pentru un întreg sezon. După evoluția foarte bună din partida cu CSM București, handbalistele CSM Târgu Jiu au revenit la antrenamente și sunt gata să mai pună în cont trei puncte, extrem de prețioase în lupta pentru evitarea meciurilor de baraj. Gorjencele pornesc cu prima șansă și prin prisma locului ocupat în clasament, dar mai ales prin valoarea lotului, unul superior echipei din Mioveni. În plus, echipa lui Liviu Andrieș are și ascendentul moral al victorie categorice din tur, 26-19. Dacia Mioveni vine la Târgu Jiu din postura de ”lanterna roșie” a Ligii Florilor, ajunsă pe ultima poziție după depunctări succesive pentru neplata salariilor, dar care are lejeritatea echipei ce nu are nimic de pierdut, ceea ce o face destul de periculoasă. CSM Târgu Jiu are însă experiența meciurilor pe teren propriu, unde este greu de învins, chiar și echipele de top ale României s-au impus cu mare greutate la Târgu Jiu. Pe de altă parte, gorjencele au și o motivație în plus, vor să le ofere fanilor victoria la ultimul meci pe teren propriu din acest sezon. Rezultatele din ultimele etape au intesificat la maximum lupta pentru evitarea locurilor de baraj. 5 echipe se luptă pentru a evita barajul: CSM Târgu Jiu, Corona Brașov, Măgura Cisnădie, Minaur Baia Mare și HC Zalău, ultima cu cele mai mici șanse de a evita barajul. În contextul dat, gorjencele sunt obligate să câștige cu Dacia Mioveni, un succes care ar lămuri în mare măsură această luptă de la distanță, având în vedere că CSM Târgu Jiu stă cel mai bine în întâlnirile directe cu celelalte contracandidate. Pentru Liviu Andrieș și elevele sale nu este altă variantă decât victoria în meciul de miercuri, iar susținerea publicului poate fi decisivă într-o astfel de confruntare. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Putem să spunem că este o partidă pentru un întreg sezon. Importanța acestui joc este foarte mare. Știm că altă variantă decât victoria nu există, în primul rând pentru punctele care trebuie să le acumulăm în clasament și, în al doilea rând, pentru că ultima impresie contează. Jucăm ultimul joc în fața propriilor suporteri și trebuie să îi mulțumim pe suporterii noștri, care au fost alături de noi pe tot parcursul acestui acestui campionat. Orice joc este destul de greu de gestionat, pentru că întâlnim o echipă care efectiv nu mai are nimic de pierdut, o echipă care vine resemnată, să spunem așa, resemnată ca și clasament, dar, din punct de vedere sportiv, văzând ultimele lor meciuri, cred că vor veni să joace, pentru că toate jucătoarele de acolo, trecând peste probleme financiare, își caută și ele noi angajamente și atunci vor trebui să joace la un nivel ridicat pentru a-și găsi echipă și a-și continua activitatea. E clar că trăim la cote maxime și acest final de campionat, pentru că s-au întâmplat niște surprize, dar noi trebuie să ne facem treaba, să ne luăm punctele și vom vedea în ultimele două etape ce se va întâmpla. Chiricuță are ceva probleme, sperăm să nu fie ceva mai deosebit, dar în rest toată lumea este validă și aptă pentru această ultimă bătălie de pe teren propriu”.

 

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: