Ultima oră

Lider de sindicat: Nu vor închide cărbunele în următorii cinci ani!

Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, e sigur că nu se va închide prea curând mineritul din Gorj. Crede că în următorii cinci ani nu se vor închide capacități pe cărbune pentru că nu există altceva să se pună în loc. 

 

În planul de restructurare, sunt trecute cele opt parcuri fotovoltaice și cele două grupuri pe gaze, dar acestea sunt departe de a se materializa. 

 

Guvernanții își vor da seama ce prostii au făcut când vom fi nevoiți să importăm energie la prețuri colosale, e de părere Dumitru Pîrvulescu, de la FNME.

 

„Noi chiar dacă o să avem niște capacități instalate, avem multe sporadice. Fotovoltaice, eolian. Nu sunt capacități ca să fii convins că în miezul nopții îți dau energie electrică și atunci probabil că atunci când nu vom mai avea de unde să importăm, își vor da seama de prostiile pe care le-au făcut. De-asta și speranța mea. Chiar dacă declarativ au spus că nu sunt condiționate, capacitățile pe cărbune sunt condiționate de capacitatea României de a avea în viitorul apropiat capacități în bandă și atunci vor avea nevoie și de noi”, a spus Pîrvulescu. 

 

El nu crede nici că se va concretiza prea curând nimic nici în privința negocierilor de la Bruxelles. Cu toate acestea, Dumitru Pîrvulescu a mai declarat la Radio Infinit că e de părere că se va amâna închiderea mineritului cu cinci ani pentru că nu vom avea ce pune în locul cărbunelui când restul investițiilor bat pasul pe loc.

 

„S-a tot bătut monedă că se va merge la Comisia Europeană când vor avea acest studiu de adecvanță al Sistemului Energetic Național făcut de Transelectrica. Acest studiu nici măcar nu s-a licitat. Pe următoarele luni vor fi pase de la unii la alții plus că e campanie electorală și toți vor vrea să maximizeze minciuna vizavi de noi. Eu sunt convins că se va întârzia închiderea capacităților de la CEO pentru că nu vor avea ce să pună în loc în următorii cinci ani”, a mai afirmat Pîrvulescu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: