Ultima oră

Lider de sindicat din minerit: Se parcurg pașii închiderii și apoi Dumnezeu cu mila!

Îngrijorare tot mai mare în rândul salariaților din Complexul Energetic Oltenia. Mulți mineri se tem că o va lua la vale compania de anul viitor. Trec toate alegerile, se duc și promisiunile și oamenii nu se vor alege cu nimic. Dimpotrivă. „Se parcurg pașii închiderii și apoi Dumnezeu cu mila”, a conchis un lider de sindicat din zona Roșia. 

 

Cristi Lădaru a vorbit și despre situația de neînțeles de la Rovinari, unde grupul 5, recent pus în funcțiune are zilele numărate: “După 2026, grupul acesta intră în rezervă de capacitate. Ai băgat 100 de milioane de euro și după un an îl închizi”.

 

Oamenii se tem că producătorul de energie din Gorj va avea un viitor sumbru. „Se parcurg pașii programului și apoi Dumnezeu cu mila. Chiar l-am întrebat pe ministrul Energiei cum ne permitem noi, ca stat, să distrugem aceste capacități dacă nu am pus nimic în loc. A răspuns că nu depinde de el, că depinde de Guvernul României. Dar CEO e în curtea Ministerului, a Guvernului”, a spus  Cristi Lădaru la Tele 3. 

 

Minerii sunt convinși că degeaba curge miere în promisiunile politicienilor care vor ignora această problemă odată ce se vor vedea cu sacii în căruță. „E o indolență totală. Urmăresc doar acapararea de voturi și vedem ce se întâmplă după 1 ianuarie 2025”, a mai punctat Cristi Lădaru. 

Vizualizări: 2,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: